SCHOOL MOVES!

OVER SCHOOL MOVES!
Het belang van meer bewegen op school is ondertussen duidelijk. De vraag is vooral hoe je dat doet en op jouw school implementeert. Welke mogelijkheden zijn er om meer en beter bewegen te integreren tijdens een schooldag?

SCHOOL MOVES! bouwt aan een netwerk van scholen en professionals die hiermee (willen) experimenteren, zodat uitwisseling van ideeën ontstaat. SCHOOL MOVES! is een initiatief van de Calo (Hogeschool Windesheim).

PIONIERS GEZOCHT VOOR HET SCHOLENNETWERK
Verandering en vernieuwing krijg je alleen door met elkaar te experimenteren, onderzoeken en lef te tonen voor verandering. Wil je ook pionieren als leerkracht, directeur, onderzoeker of ontwikkelaar? Sluit je dan aan. Vul het formulier* in en geef aan hoe we jouw school kunnen helpen.

*We houden je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en nodigen je graag uit bij onze kenniscafés waar praktijkervaringen en kennis gedeeld worden.

►Cursus Bewegend Leren
Wil je in twee dagdelen leren om met je groep aan de slag te gaan met bewegend leren?
Volg dan ook de cursus Bewegend Leren!

HOE WERKT HET?
Met SCHOOL MOVES! voeren groepsleerkrachten bijvoorbeeld samen met vakleerkrachten experimenten uit om meer bewegen te stimuleren tijdens een schooldag. Samen puzzelen zij op de vragen welke activiteiten passen bij de groepsleerkracht, hun leerlingen en de schoolcontext.

GA ALVAST JONGLEREN
Je kan jouw bovenbouwgroep nu al meer laten bewegen via www.rekentafelsjongleren.nl.  In 25 lessen leren kinderen de tafels automatiseren én jongleren met drie ballen. Het geheel is ondersteund met filmpjes!

MEER INFORMATIE?
Wil je meer weten over SCHOOL MOVES! of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Corine Visser, opleidingsdocent op Calo Windesheim.  Zij begeleidt het praktijkteam dat bezig is met lokale initiatieven en is benieuwd waar andere initiatieven of praktijkvragen zijn. Cbj.visser@windesheim.nl

MADE TO MOVE
SCHOOL MOVES! is een onderdeel van onderzoeksproject Made to Move. Met ‘Made to Move’ heeft een aantal hogescholen, universiteiten, sportservices en gemeenten de handen ineengeslagen om kinderen in en om school meer en beter te laten bewegen.

000