Ontdekkend leren voetballen

 

In teamsporten speelt een jeugdtrainer een belangrijke rol bij de ontwikkeling van spelers. Zo hangt de kwaliteit van trainingen in grote mate af van zijn keuzes. Spelers hebben baat bij een trainingsprogramma dat uitdagend is én uitnodigt tot leren. De vraag is waar een dergelijke training uit bestaat en hoe we spelvormen kunnen aanpassen aan het spelniveau en de spelbeleving van spelers.

Boek ‘ontdekkend leren voetballen’ 

Ontdekkend leren voetballen beschrijft hoe de kracht van zelf ontdekken in de training een rol kan spelen. Het breekt een lans voor leren in het spel met een trainer die nauwkeurig de leerrijke omgeving ontwerpt. Het boek combineert de praktijkkennis uit het voetbal met actuele wetenschappelijke inzichten op het gebied van motorisch leren en spel. Aan de hand van voorbeelden van praktijkgerichte spelvormen, leren kinderen het voetbal te ontdekken. De uitgave is bedoeld voor iedereen die zich graag bezighoudt met het creëren van een krachtige omgeving voor het leren spelen van het voetbalspel.

Samenwerking PEC Zwolle

Ontdekkend leren voetballen is het resultaat van een meerjarige samenwerking tussen de PEC Zwolle voetbalacademie en de Calo van Hogeschool Windesheim. Het is de eerste uitgave van de reeks Spelend leren in de jeugdsport, waarin thema’s ter verbetering van het pedagogisch-didactische klimaat, en dus ook het leerklimaat voor jeugdsporters, centraal staan.

Meer informatie & contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jeroen Koekoek:

jh.koekoek@windesheim.nl