Dag van het Sportonderzoek (9-11-2017)

Dag van het Sportonderzoek 2017

De Dag van het Sportonderzoek 2017 wordt georganiseerd door Windesheim (Calo) in samenwerking met de beweeg en sportlectoraten van Hogeschool Windesheim, te weten:

  • Bewegen, School en Sport
  • Sportpedagogiek
  • Bewegen, Gezondheid en Welzijn

 Lectoraat Bewegen, School en Sport

Het lectoraat Bewegen, School en Sport staat onder leiding van dr. Ivo van Hilvoorde en onderzoekt het beweeggedrag van jongeren, kinderen en volwassenen in het onderwijs, de vrijetijdsbesteding en sportverenigingen naar aanleiding van de vraag of sportaanbod vanuit scholen kan bijdragen aan de leefbaarheid in een wijk.

Lectoraat Sportpedagogiek

Het lectoraat Sportpedagogiek op zijn beurt wordt geleid door dr. Nicolette Schipper-van Veldhoven en richt zich op onderzoek en activiteiten die garanderen dat mensen veilig kunnen sporten, waarbij begeleiding plaatsvindt door competente mensen. Dit lectoraat kenmerkt zich door een nieuwe manier van samenwerking. In het lectoraat participeren naast het NOC*NSF en Windesheim meerdere partners: de vijf andere academies voor lichamelijke opvoeding, twee mbo-opleidingen en drie gemeenten.

Lectoraat Bewegen, Gezondheid en Welzijn

Het lectoraat Bewegen, Gezondheid en Welzijn staat onder leiding van Dr. Jooske van Busschbach. Bewegen en positieve lichaamsbeleving zijn van belang voor ons welbevinden. We passen dit ook toe binnen de psychomotorische therapie.

Meer informatie, contact & aanmelden

Wilt u meer weten over de Dag van het Sportonderzoek, ga dan naar de website:

DagvanhetSportonderzoek.nl

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

info@dagvanhetsportonderzoek.nl

000