ClubExtra

Iedereen kan een held zijn!

Special Heroes laat kinderen en jongeren met een beperking ervaren hoe leuk sport en cultuur kunnen zijn. Het is een stimuleringsprogramma voor leerlingen in het speciaal onderwijs, het speciaal basisonderwijs en op praktijkscholen.

Motorische achterstand

Kinderen kunnen te maken krijgen met een motorische achterstand die door verschillende oorzaken kan zijn ontstaan. Dit kan tot uiting komen tijdens de gymles, maar ook tijdens het sporten bij een vereniging of bij het buitenspelen. Deze kinderen kunnen vaak niet meedoen met leeftijdsgenootjes. Het sportaanbod van de reguliere verenigingen is in de regel niet afgestemd deze kinderen. Daarom dreigt deze groep tussen wal en schip te vallen. Bij ClubExtra krijgen de kinderen veel individuele aandacht. Dit is mogelijk omdat de groep waarin gesport wordt, zeer klein is (maximaal 10 kinderen).

Plezier voorop!

Plezier staat voorop bij ClubExtra. Ons motto is dat kinderen bewegen leuk moeten vinden, voordat ze kunnen leren! Daarnaast probeert de deskundige leiding altijd eerst aan te sluiten bij wat het kind wèl kan. De activiteiten worden zo aangeboden dat kinderen vaak aan de beurt komen en op hun eigen niveau kunnen deelnemen. Het niveau van de kinderen wordt spelenderwijs verbeterd door activiteiten ‘stapje voor stapje’ moeilijker te maken. Als kinderen hun achterstand ten opzichte van leeftijdsgenoten hebben ingelopen, kunnen ze eventueel lid worden een sportvereniging. In overleg met de lesgever kan gekeken worden welke sport passend is.

 

 

 

Meer informatie & contact

Wilt u meer informatie over de lessen van ClubExtra, die onder andere op de Calo worden gegeven?

Bekijk dan de pagina van Clubextra op KidsZwolle.nl